MEDISCH HULPMIDDEL

Elimax shampoo tegen luizen fl 100ml

Apotheekprijs: € 19,95

-20%

€ 15,96

Uw voordeel: € 3,99

-
+

Voor 15u besteld, vandaag nog verzonden!

Omschrijving
Indicatie
Contra indicatie
Gebruik
Samenstelling
  • Doodt luizen en neten
  • Houdt nieuwe luizen weg
  • Snelle inwerking: werkt in slechts 15 minuten. Het is niet nodig om het product langdurig op het haar te houden of ermee te slapen.
  • Geen silicone: eenvoudig uitwasbaar
  • Geen insecticiden
  • Handige applicator voor een gemakkelijke verdeling op het haar
  • Wast het haar, met als resultaat zacht en glanzend haar

Wat is Elimax® shampoo?

Elimax® shampoo is een transparante vloeistof die bestaat uit speciaal ontwikkelde olie en een beschermende factor tegen luizen (LPF®). De speciale polymeerolie werd specifiek geselecteerd voor een maximale werking tegen hoofdluizen. De olie heeft een dubbele werking: het blokkeert de luchtwegen van de luis en droogt de huid van het insect uit waardoor ze verschrompelt. Elimax® shampoo bevat geen neurotoxische insecticiden, dus er is geen risico op de ontwikkeling van weerstand. Elimax® shampoo bevat geen silicone (dimethicone) en laat dus geen vet achter in het haar. Voor een maximale bescherming tegen nieuwe luizen bevat Elimax® shampoo LPF®. Deze factor maakt het haar onaantrekkelijk voor luizen. Haar dat met Elimax® shampoo werd behandeld, zal minder snel worden besmet door nieuwe luizen.

Hoe beschermt Elimax® shampoo het haar tegen een nieuwe besmetting?

LPF® is een mengsel van een polymeer (acrylaat) en in olie oplosbare bestanddelen dat ervoor zorgt dat luizen moeilijker op het haar kunnen kruipen. Onderzoek toonde aan dat luizen minder geneigd zijn te blijven op haar en weefsel dat met Elimax® shampoo werd behandeld.

Wanneer moet u Elimax® shampoo gebruiken?

Gebruik Elimax® shampoo wanneer u luizen vermoedt. Controleer het haar na 7 dagen. Als er na 7 dagen nog steeds luizen aanwezig zijn, herhaalt u de behandeling. Om te beschermen tegen een nieuwe besmetting, kan U Elimax® shampoo geregeld gebruiken als preventieve maatregel.

Ga voor meer praktische informatie over de preventie en behandeling van luizen naar onze website: www.elimax.com

Contra-indicaties

Er zijn geen gegevens over het gebruik door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Mocht u luizen hebben terwijl u zwanger bent of borstvoeding geeft, dan moet u contact opnemen met uw arts. Dit product is enkel geschikt voor hoofdluizen (geen schaam- of lichaamsluizen).

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden.

Voorzorgen

Gebruik dit product niet als u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen. Bij uitslag of tekenen van irritatie/allergie stopt u onmiddellijk met de behandeling en wast u het haar met uw gewone shampoo. Gebruik dit product niet als de hoofdhuid al erg geïrriteerd of beschadigd is.

In ernstige gevallen (> 25 luizen/hoofd) kan het nodig zijn om het product meerdere keren aan te brengen.

Vermijd contact met mond/ogen (bv. door mond/ogen te bedekken met een washandje). Spoel grondig uit met water

indien het product in contact komt met de ogen. Bel een dokter of het Antigifcentrum in het geval van een accidentele

inname of inademing.

Spoel het product heel goed uit.

Laat het product altijd gedurende de volledige 15 minuten inwerken, maar niet langer.

Gebruik het product niet afgesloten. Bedek het haar dus niet met een douchekapje of aluminiumfolie.

Voorkom dat het product op het lichaam druipt (nek, schouders en borst) door een handdoek op de schouders te leggen. Indien het product met de huid in contact komt, was de huid dan met zeep.

Als u het product 's avonds aanbrengt, moet het haar volledig droog zijn voor het slapengaan.

Enkel voor uitwendig gebruik.

Bewaar buiten het bereik van kinderen.

ONTVLAMBAARHEIDSRISICO. Houd behandeld haar uit de buurt van vuur, vlammen of hete voorwerpen (kaarsen, open haard, haardroger, fornuis, ...). Rook nooit tijdens het gebruik of behandeling.

Mogelijke bijwerkingen

Bij correct gebruik wordt Elimax® shampoo goed verdragen. In zeldzame gevallen kunnen de volgende bijwerkingen zich voordoen:

huiduitslag en irritatie

licht gezwollen of prikkende ogen

schilferende hoofdhuid

Lees de bijsluiter zorgvuldig vóór gebruik.

Hoe gebruikt u Elimax® shampoo?

STAP 1: Breng de shampoo aan op droog haar Leg een handdoek op de schouders en rond de nek om te voorkomen dat het product op huid en kleding drupt. Gebruik de handige applicator om de Elimax® shampoo rechtstreeks op het haar en hoofdhuid aan te brengen. Verdeel de shampoo over al het haar en de hele hoofdhuid. Masseer goed van wortels tot puntjes, met extra aandacht voor de zone achter de oren en de haargrens achter op het hoofd. Laat het product 15 minuten inwerken en blijf kammen (zie stap 2). Bedek het haar niet.

STAP 2: Kam het haar vlak na het aanbrengen van Elimax®

Door het haar nadien voorzichtig te kammen met de Elimax® luizenkam met fijne tanden, heeft de behandeling een hogeer slaagkans. Kam het haar met een gewone kam of borstel om eventuele knopen in het haar te verwijder en verdeel het haar in 4 delen: van het voorhoofd tot de nek en dan van het ene oor naar het ander. Kam vervolgens elk deel met de Elimax® luizenkam met fi jne tanden, begin zo dicht mogelijk bij het hoofd. Kam altijd van boven op het hoofd naar beneden. Veeg de luizenkam regelmatig schoon met een wattenschijfje om eventuele luizen en neten te verwijderen. Leg elke haarlok die luis-/neetvrij is opzij.

STAP 3: Was het haar na 15 minuten (inclusief kamtijd)

Breng eerst een klein beetje water aan op het behandelde haar om het product te laten schuimen. Spoel het schuim dan grondig uit met voldoende water. Het product is gemakkelijker uit te spoelen met lauw water. Zorg ervoor dat het product niet in de ogen loopt. Het is niet nodig om het haar opnieuw te wassen met gewone shampoo. Droog het haar grondig met een handdoek. Gebruik geen haardroger. Als u het product 's avonds aanbrengt, moet het haar volledig droog zijn voor het slapengaan. Controleer het haar na 7 dagen. In de meeste gevallen volstaat één behandeling. Als er na 7 dagen nog steeds luizen aanwezig zijn, herhaal dan de behandeling.

Samenstelling

Oligodeceenolie, schuimmiddelen, LPF® (sesamolie, acrylaatcopolymeer), parfum.

Bewaarcondities

Het product tussen 5 °C en 25 °C bewaren en beschermen tegen licht.

Verpakking en houdbaarheid

De volgende verpakkingen zijn beschikbaar:

fl acon van 50 ml (CE 0120) + kam (CE)

fl acon van 100 ml (CE 0120) + kam (CE)

2 fl acons van 100 ml (CE 0120) + kam (CE)

fl acon van 250 ml (CE 0120) + kam (CE)

Niet alle verpakkingsgroottes worden op de markt gebracht.

Gebruik het product niet na de vervaldatum vermeld op de verpakking.

Copyright © 2022 dewebapotheker.be - uw Belgische online apotheek